Taart

Recepten pagina

Hoofdgerecht
- Aardappelstoof schotel
- Bananen dessert
- Chili con carne
- Chinese Soep
- Curry pompoen
- Pompoen
- Kip met abrikozen
- Kip met spruitjes
- Pikante bruinebonen soep
- Pindasoep
- Polenta met courgette
- Pompoenbaconsoep
- Roerbak paksoi
- Rundvleestajine
- Tomatenjam
- Tomatensoep
- Smul Tulband
- Smurf ballen
- Sneeuwballen
- Tapioca pudding
- Toffee taart
- Wortel Soep

Terug
Rundvleestajine met appels en rozijnen

Voor 6 personen

1 kilo sukadelappen
2 el olie
20 gr boter
1 ui
1/4 tl saffraandraadjes
1/2 tl gemberpoeder
1 1/2 tl kaneel
4 takjes koriander

235 gram rozijnen
3 el honing
3 appels, Granny smith
1 el sesamzaad

De sukadelappen in stukken van ongeveer 2 1/2 cm snijden. Het vlees moet gebakken worden in een grote pan op een hoog vuur, met daarin de helft van de boter en olie. Als het vlees rondom bruin is kan het uit de pan gehaald worden.

Snij de ui in ringen, en bak deze in ongeveer 5 minuten in de pan waar het vlees in zat. Voeg dan de saffraan gemberpoeder en 1 tl kaneel toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg dan 375 ml water toe aan de pan, voeg ongeveer 1 1/2 theelepel zout en gemalen peper toe. Voeg daarna het vlees weer toe in de pan, roer alles goed door elkaar en voeg dan he bosje koriander toe. Sluit de pan nu af met een deksel en laat op een laag vuur het vlees stoven voor ongeveer 90 minuten. Na 90 minuten kan je de rozijnen en 1 eetlepel honing toevoegen. Laar het dan nog ongeveer 30 minuten doorstoven.

Als het vlees voor het laatste half uurtje aan het stoven is kunnen de appels gewassen worden. Verwijder dan de klokhuizen uit de appels, en snij de appels in 6 stukken.
Verwarm in de koekenpan de overgebleven boter, en bak de appelpartjes ongeveer 10 minuten. Keer ze regelmatig om. Na de 10 minuten kunnen de appels met de rest van de honing bedruppeld worden, en een 1/2 theelepel kaneel.
De appels kunnen in 5 minuten verder gebakken worden, zodat de honing caremeliseerd.

Rooster ondertussen de sesamzaadjes.
Als alles klaar is kan he vlees in een schaal gedaan worden met de saus . Doe de appels daarna over het vlees, en strooi de sesamzaadjes over het vlees met de appels.